Ett tillfälle då det passar utmärkt att själv sy kläder till sina barn är då de är bjudna tillsammans med sina föräldrar på ett bröllop. Naturligtvis förväntas det att barnen har finkläder på sig precis som de vuxna, men för barn kan detta vara en större utmaning. De vill ju kunna röra på sig precis som vanligt, och är mindre toleranta mot kläder som inte är bekväma. Genom att sy kläderna själv kan du skräddarsy finkläderna och göra dem i material som just dina barn tycker om.flower-girl-663210_640

Det kan dock ta lång tid att sy finkläder, som ofta är mer komplicerade att sy än vardagsplagg. Om man har för kort om tid inför bröllopet för att hinna sy kläder själv finns det även fina och bekväma finkläder för barn att köpa färdiga, till exempel i butiken Lollipuppies i Stockholm, på Odengatan 100. Kläderna i Lollipuppies är handsydda, och designas och sys av Salomé Reyes. Hon använder sig av material som sammet och tyll, och lägger gärna till volanger och vackra detaljer. Det är med andra ord kläder som passar utmärkt för ett litet barn som ska på fest. Ett annat enkelt sätt att hitta finkläder till barn och även vuxna är att gå in på Outletsverige. Där kan ni bland annat hitta kläder från ilse jacobsen till bra priser.

Det är dock inte självklart att barnen får följa med på ett bröllop som föräldrarna är bjudna till. Detta är något man bör dubbelkolla innan man sätter igång att sy eller köpa finkläder till barnen. Ibland kan brudparet uttryckligen skriva i inbjudan att det är ett barnfritt bröllop. Andra gånger kan inbjudan nämna föräldrarna vid namn, vilket antyder att den gäller endast dem och inte barnen i familjen. Om brudparet har valt att ha ett barnfritt bröllop måste man som gäst respektera det, och ordna med barnvakt om man vill gå på bröllopet.

Andra gånger kan barn ha viktiga roller på bröllop, till exempel som brudnäbb. Brudnäbbarna är små barn, oftast under 10 år, som går före bröllopsparet in i kyrkan. Lite äldre barn kan också agera brudtärnor eller marskalkar, och stå bredvid bruden eller brudgummen under vigseln. Om ditt barn ska vara brudnäbb, tärna eller marskalk gäller det att ordna med extra fina kläder till honom eller henne.

Taggar