Att köpa kläder till sina barn kan vara både en glädje och en belastning. Få saker slår känslan av att få se sina älskade ungar uppklädda i nyinköpta kläder, men det kan också föregås av många timmar i affärer på jakt efter kläder – utan lycka. När barnen växer ökar också behovet av att köpa ny kläder, vilket gör att shoppingrundorna kanske behöver komma med ännu tätare mellanrum. Därför är de flesta småbarnsföräldrar ständigt ute efter nya sätt att hitta kläder – och nätet har gjort det enklare att hitta rätt plagg för barnen. Dessutom kan den stora marknaden för second hand-kläder göra att du både sparar pengar och avtrycket på miljön.

 

Det uppenbara alternativet för alla som vill köpa något second hand på nätet är Blocket. Det är den största andrahandssajten i Sverige idag, vilket gör att du här kan hitta det mesta mellan himmel och jord. Eftersom Blocket får många besökare pressas också priserna ner och du kan i lugn och ro fundera över ditt köp framför datorn innan du bestämmer dig. Att slippa dra runt på barnen i affärer kan vara en stark anledning till att välja second hand på nätet – och då är Blocket ett smart val.Begagnade barnkläder 22

 

Blocket har dock sina begränsningar. Eftersom det är en sajt för allt möjligt – och inte bara kläder – måste du som klädshoppare gå igenom många andra annonser innan du hittar rätt. Dessutom är det svårt att bedöma kvaliteten. Det finns sajter som bara ägnar sig åt begagnade barnkläder, vilket gör att du vet från början att du hamnat rätt. Här har du alla barnkläder samlade på samma ställe, tillsammans med bilder av bra kvalitet och tydliga priser. Det gör att det går snabbt och enkelt att se om kläderna är något för dig och dina barn.

 

Nätet har sina praktiska fördelar, men det kan också vara svårt att se om passform och kvalitet stämmer överens med dina krav. Då krävs det att du inspekterar kläderna i verkligheten. Som tur är anordnas det regelbundet klädbytardagar och försäljningar av barnkläder där du kan bedöma kläderna själv. Svenska kyrkan är en av organisationerna som anordnas sådana försäljningsdagar Om du skulle ha några gamla plagg hemma som blivit för små för barnen kan du ofta lämna in dem eller sälja begagnat för att få in en slant. Tycker barnen att det är tråkigt att följa med och handla kläder är det enklaste nog att helt enkelt muta dem. Erbjud dig att baka goda bullar eller deras favoritkakor när ni är klara med inköpen. Recept hittar du på Matklubben.se.