När ett barn kommer till världen är kläderna ett både roligt och viktigt uppdrag för föräldrarna att sköta. Många är de nyblivna mammor och pappor som vid åsynen av en liten bebisstrumpa eller en söt overall får något varmt i blicken. En av de stora fördelarna med barnkläder är att du slipper förlita dig enbart på de maskintillverkade plaggen som de stora klädkedjorna erbjuder. Att sy egna barnkläder åt barnet är nämligen enkelt, billigt – och riktigt roligt.

 

Barnkläder är normalt något enklare att sy på egen hand jämfört med vuxenkläder eftersom det går åt mindre tyg, och det är därför ett utmärkt val för dig som inte har någon större erfarenhet av symaskin. Med barnkläder har du möjlighet att prova dig fram och lära dig hantverket. Visst kan det vara pyssligt och knepigt att få till de rätta sömmarna på så små plagg, men det är ju också en del av charmen. Du kan knappast hitta bättre motivation än att ha ditt eget barn – eller syskonbarn, vänner, bekanta – som mannekäng för dina kreationer. Det kommer garanterat att uppskattas, både bland stora och små.Syegnabarnkläder

 

För den som tycker att det låter spännande att sy sina egna barnkläder och vill börja är tyget det första steget som varje blivande skräddare och sömmerska bör titta närmare på. Barn kan vara extra känsliga för vissa material, och du vill naturligtvis slippa irriterad hud och allergiska reaktioner. Dessutom kan det vara en bra idé att ha tillgång till flera olika material eftersom det kan variera beroende på vilken typ av plagg du ska sy. En pyjamas kräver troligen ett annat slags tyg än en finklänning. Att hitta en bra tygaffär är alltså av stor vikt, och de finns både online och i fysisk form. Sysidan.se listar en rad ställen där du kan göra dina inköp.

 

Nästa steg är designen. Att sy sina egna barnkläder är spännande inte minst för att du här får fria händer att testa dina designervingar. Du är inte bunden till rådande modeideal eller klädaffärernas godtyckliga urval, utan du kan helt efter eget tycke och smak välja hur kläderna ska se ut. Det kan ändå vara trevligt att ha något att inspireras av för att komma igång med formgivandet, och på internet kan du hitta gratis mönster som kan hjälpa dig att hitta inspirationen. Dessa mönster är bara att ladda hem och skriva ut, och plötsligt har du tillgång till en hel katalog av olika idéer som kan passa för just dina barnkläder.

Taggar