Precis som inom alla andra klädindustrier går det också trender i barnkläder. Numera vill många föräldrar se till att barnen har fina och moderiktiga kläder på sig, och det har blivit till ett spännande intresse för både mamma och pappa liksom barnen själva. Eftersom våra barn är något som de flesta av oss är beredda att spendera mycket pengar på – vem blir inte rörd av glädjen hos en liten pojke eller flicka som får prova sina nya kläder? – har modet för barnkläder blivit större och större på senare tid.

 

En annan anledning till det ökade intresset är en generationsväxling bland föräldrarna. Medan mor- och farföräldrarna till dagens generations föräldrar vanligtvis fick barn när de var i tjugoårsåldern väntar dagens mammor och pappor ofta ända upp i trettioårsåldern innan de får utökning i familjen. Det leder bland annat till att de befinner sig längre fram i karriären och har större resurser att konsumera kläder för – vilket gör att barnklädesindustrin har fått sig ett uppsving.

 

Intresset för barnkläder följer förstås också intresset som skapats av den ständigt eskalerande kändisbevakningen. När skvallertidningar och kvällspress följer kändisarnas – och deras barns! – minsta steg vill vi inte vara sämre, och märken och klädstilar som exponeras mycket i tidningarna tenderar också att gå åt snabbt i butikerna. En kändis som fotograferas med sin son eller dotter klädd i ett särskilt plagg brukar få säljsiffrorna att öka mångfalt.Trenderbarnmode

 

Alla trender för barnkläder har dock inte bara med fåfänga att göra. Visst vill vi att våra barn ska vara klädda i snygga kläder, men det finns också många andra aspekter som spelar in. En av de hetaste trenderna på senaste tiden är barnkläder tillverkade i ekologisk bomull. Ekologiskt tillverkade kläder ligger i tiden, och många butiker har insett att kunderna efterfrågar en större medvetenhet både vad gäller miljö och arbetsförhållanden. Att sälja bomull som tillverkats på ekologisk väg är ett sätt att möta det behovet. En annan trend som fått mycket uppmärksamhet är könsneutrala kläder. Flera kedjor liksom mindre butiker har lanserat sina Unisex-kollektioner, och trenden visar inga tecken på att avta.

 

Om du tycker om variation och köper nya barnkläder regelbundet, så kan det vara en bra idé att använda sig av refunder.se. Det är en portal som samlar hundratals internetbutiker, varav flera specialiserade på barnkläder, och som kund får du tillbaka pengar varje gång du handlar. Det innebär att du kan köpa nya kläder till ditt barn oftare och följa de senaste trenderna – utan att bli ruinerad på kuppen.

Taggar